divendres, 2 de novembre del 2012

VISITEM EL CENTRE D'OBSERVACIÓ DE L'UNIVERS!

30-10-2012
Avui la classe de 3r hem anat d’excursió a Àger per fer una visita al Centre d’Observació de l’Univers (COU), lligada al projecte d’astronomia que estem treballant a l’aula.
Hem sigut uns privilegiats perquè només hi havia el nostre grup, així que els monitors han estat només per nosaltres!

Primer, hem vist una projecció al Planetari. La pel·lícula del “Coet de cartró” ens ha servit per conèixer quins són els planetes que hi ha al Sistema Solar i descobrir algunes de les seves característiques. Ens ha encantat perquè les imatges es veien per tot el sostre de la cúpula! Quan s'ha acabat la pel.lícula han obert la cúpula i ha sigut espectacular!Després, ens han ensenyat el parc de telescopis. Els telescopis que tenen allà són molt grans! Hem vist com van agafant fotos contínuament del Sol en directe i després les hem vist en una pantalla gran. Hem après coses molt curioses de l’estrella més coneguda per nosaltres: el Sol.


Finalment, ens hem divertit al taller de coets. Hem fet hipòtesis sobre què passaria si afegim aire o aigua en un coet casolà, quin arribarà més alt? Cadascú de nosaltres hem pogut enlairar un coet, ha sigut molt guai!


Quan hem acabat la visita, hem anat a dinar al pavelló poliesportiu d’Àger i ens hem divertit jugant tots junts.
Com que ens sobrava una mica de temps hem aprofitat per anar a donar un tomb pel poblet d’Àger que és molt bonic! Hem vist on rentaven la roba fa molts i molts anys, ponts de pedra, cases antigues, l’església, l’ajuntament i l’escola. Ens ha encantat el poble d’Àger!


Ens ho hem passat súper bé en aquesta sortida!

1 comentari:

  1. Es la primera vegada que vaig d'excursió amb la meva nova escola em vaig divertir molt

    ResponElimina